mp3

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Περί τόλμης, περί φεγγαριού και περί άτυπης ''ιδιοκτησίας''..





Υπάρχουν κάτι φεγγάρια που είναι γραφτό να τα μοιράζεσαι με αυτόν ακριβώς που θα ήθελες να είσαι μαζί, μα υπάρχουν και κάτι ζωές που τις ζείτε χώρια κι είναι φορές που κι εσύ η ίδια δεν ξέρεις για πόσο ακόμα θα μπορείς να το αντέχεις.
Βρίσκομαι για ακόμη μιά φορά έξω από την πόρτα σου, για ακόμη μιά φορά θα σκεφτώ τόσα να σε ρωτήσω, είναι τόσα αυτά που μέρες, χρόνια ολόκληρα τριγυρίζουν στο μυαλό μου.
Φίλοι, φίλοι όχι, σχεδόν φίλοι κι απλοί γνωστοί, ποτέ όμως μαζί.
Για ακόμη μιά φορά θα ανοίξεις την πόρτα και μεμιάς θα ξεχάσω τι ήθελα να σου πω, πως θα σου το έλεγα κι πως ακριβώς ήθελα να το τοποθετήσω, ένας φόβος διάχυτος στην καρδιά μου, θυμάμαι τα λόγια φίλης μου.. ''Δεν μπορείς να χάσεις τίποτα το οποίο δεν είναι έτσι κι αλλιώς δικό σου'' σε ότι έχει να κάνει με'σένα έχω μάλλον μιά λανθασμένη αντίληψη περί ''ιδιοκτησίας'' επίσης δεν έχω καμία απολύτως διάθεση να το εξακριβώσω απόψε.
Δεν λέω τίποτα, χαζεύουμε το φεγγάρι..
Χαζεύουμε γενικώς..
Και δεν χάνουμε κάτι, γιατί φοβηθήκαμε πολύ να πάρουμε το ρίσκο να μάθουμε αν αυτό το κάτι ήτανε και ποτέ δικό μας.
Για την ώρα είσαι ο πιο δυνατός, το ομολογώ, ή έτσι τουλάχιστον δείχνεις.





Freedom










9 σχόλια:

  1. Τίποτα δεν μας ανήκει.....
    Αν αποβάλλουμε το αίσθημα της ιδιοκτησίας πάνω σε ανθρώπους είναι νίκη του Εαυτού μας!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και τίποτα δεν μας ανήκει, αλλά από την στιγμή που η δική μας καρδιά όλο και σε κάποιους ανήκει, με το σκεπτικό ότι εμείς την προσφέρουμε χωρίς να περιμένουμε ποτέ και κανένα αντάλλαγμα, με αυτόν και μόνο τον τρόπο όλο και κάτι θα ανήκει και σε εμάς.. Κανένας δεν ανήκει σε κανέναν, σαφώς αλλά μόνοι μας κι οικειοθελώς προσφέρουμε τον εαυτό μας σε ανθρώπους που για κάποιο λόγο μας έχουν κερδίσει :)

      Διαγραφή
  2. θα συμφωνησω με το σχολιο της γλυκητατης φιλης αριστεας!!! θα ηθελα μονο να ω οτι μορει να μη μας ανηκουν ραγματα, μορουμε ομως να τα γευτουτε... οχι να τα χαλασουμε, αλως να τα γευτουμε!!

    καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ συμφωνώ με την Αριστέα, αφού μάλλον δεν έγινε και κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο το έθεσα.. Προσπάθησα να το κάνω πιο αντιληπτό χρησιμοποιώντας τα εισαγωγικά αλλά και πάλι μάταια. Αν εμεις προσφέρουμε την καρδιά μας σε κάποιον άνθρωπο σίγουρα υπάρχουν και καρδιές που ''ανήκουν'' σε μας επειδή με την συμπεριφορά μας τις κερδίσαμε.

      Διαγραφή
    2. καλημερα! :)
      οι 3 τελευταιες γραμμες στην απαντηση σου μου αρεσαν πολυ! συμφωνω απολυτα! εγω δεν ειχα καταλαβει πληρως τα οσα ηθελες να εννοησεις στο κειμενο. μια δευτερη αναγνωση παντα χρειαζετε τελικα! :)

      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ! Να'σαι καλά! :) Ναι ξέρω, βαριά η λέξη της ιδιοκτησίας, όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και συναισθήματα τελικά, μάλλον έπρεπε να χρησιμοποιήσω άλλη!

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ κι εγώ με το σχόλιο της Αριστέας :)))
    Φιλιά πολλά! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ συμφωνώ με την Αριστέα, αφού μάλλον δεν έγινε και κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο το έθεσα.. Προσπάθησα να το κάνω πιο αντιληπτό χρησιμοποιώντας τα εισαγωγικά στην λέξη ''ιδιοκτησία'' αλλά και πάλι μάταια. Αυτό που ήθελα να εκφράσω, είναι πως αν εμεις προσφέρουμε την καρδιά μας σε κάποιον άνθρωπο σίγουρα υπάρχουν και καρδιές που ''ανήκουν'' σε μας επειδή με την συμπεριφορά μας τις κερδίσαμε.

      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  4. Δεν υπάρχει κάποιες φορές καλύτερο πράγμα από το να χαζεύει κανείς γενικώς...
    Ξεκουράζεται το βλέμμα, το μυαλό, η ψυχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή