mp3

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Όλα όσα δεν σου είπα





Σαν κόμπος στον λαιμό οι λέξεις, σαν πέτρες που έχουν κατακάτσει τόσο βαριές σε βυθό και δεν βγαίνουν απ'το στόμα, λένε πως άμα κρατήσεις κάτι μέσα σου για πολύ καιρό και χωρίς να το μοιραστείς, αυτό γίνεται εφιάλτης σου και μέσα από το υποσυνειδητό σου σε κυνηγά τα βράδια, κάθε βράδυ..
Είναι που φοβάσαι να ομολογήσεις τα όσα σκέφτεσαι, είναι που δεν ξέρεις ποτέ στα αλήθεια πότε είναι όντως η τελευταία φορά που βλέπεις κάποιον.
Αν ήξερα πως αυτή ήταν η τελευταία φορά που θα σε έβλεπα θα σου έλεγα να προσέχεις, να προσέχεις αυτό που είσαι, να προσέχεις γιατί είσαι εσύ.
Αν γνώριζα πως η πόρτα που άνοιξα εκείνο το βράδυ θα με έστελνε τόσο μακριά απ'τα όσα ζήσαμε κι απο'σένα, θα έκλεβα ένα χαμογελό σου για να το'χω συντροφιά τις ώρες που μου λείπεις.
Θα προσπαθούσα να χορτάσω το χάδι σου, το αγγιγμά σου και να πιω σταλιά, σταλιά την κάθε μας στιγμή, σαν ένα κρασί που ποτέ μου δεν κατάφερα να χορτάσω.
Αν δεν έφευγα τόσο σιωπηλή θα σου φώναζα σ'αγαπώ για πρώτη φορά με όλη μου την δύναμη μέχρι να νιώσω τα λόγια μου να βγαίνουν από το σώμα μου για να μην μου σκίζουν πια τα σωθικά.
Θα άφηνα στον αέρα ένα άρωμα που να μην θυμίζει πόνο, ούτε εγκατάλειψη, γιατί αυτός που φεύγει δεν σημαίνει πάντα ότι πονά λιγότερο, αλλά ότι κάποιες φορές σταματά να περιμένει πράγματα τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να συμβούν.
Αν γνώριζα ότι ήταν το τελευταίο μας βράδυ, θα σου έλεγα πόσο ξεχωριστός υπήρξες για'μένα, τόσο που κάθε μου σκέψη σε περικλείει και που κάθε μου τόλμημα θα ήθελε να έχει έστω λίγη από την αποδοχή σου, αυτήν που σχεδόν πάντα μου την στερούσες.
Θα σου έλεγα, έστω και καθυστερημένα, πως όχι, εκείνο το βράδυ που με ρώτησες για το αν γυρεύω κοπλιμέντα δεν ήθελα κοπλιμέντα, έναν δικό σου καλό λόγο επιτέλους ήταν και το μόνο που αναζητούσα.
Θα σου έλεγα πως οι φίλοι δεν φιλιούνται στο στόμα με τους φίλους τους για να τους παρηγορήσουν από κάτι που τους είπαν οι ίδιοι και τους πλήγωσαν, οι φίλοι δεν φιλιούνται στο στόμα γαμώ!
Θα έμενε ακόμα να σου πω πως δεν σταμάτησα ποτέ να σκέφτομαι την εκδρομή που μου πρότεινες να πάμε, μα ποτέ μας δεν πήγαμε, (να και κάτι για το οποίο ίσως να φταίω λίγο κι εγώ) όπως επίσης και το μπάνιο στην θάλασσα που ενώ μου πρότεινες, ποτέ μας δεν κάναμε.. Και πόσα ακόμα; Θα σου έλεγα συγγνώμη, συγγνώμη που η αγάπη μου για'σένα δεν με άφησε να φύγω λίγο νωρίτερα, θα σου έλεγα συγγνώμη γιατί ίσως σε έκανα με τον καιρό να με συνηθίσεις, μόνο για αυτό, μιάς και τώρα ξέρω ότι δεν ήμουν τίποτα παραπάνω για'σένα.
Ίσως να προλάβαινα να σου πω ότι για'σένα μπορεί να ήμουν κάτι που ποτέ δεν έμαθα, αλλά ότι για'μένα ήσουν στα αλήθεια ο ένας, ο μόνος και πόσο το'θελα να ήσουν κι ο παντοτινός, πως όταν κάναμε έρωτα εγώ χανόμουν, δεν υπήρχα, υπήρχες μόνο εσύ και το όνειρο.
Θα σου έλεγα αντίο, γιατί αν κοντά σου έμαθα κάτι πολύ καλά είναι το πως είναι να χάνεσαι κι ο άλλος να μην ξέρει αν κάποτε θα σε ξαναδει...
Πήρα έναν δρόμο που από την αρχή που τον επέλεξα δεν ήξερα το που θα με βγάλει, αλλά έτσι κι αλλιώς τώρα πια γνωρίζω ότι όπου κι αν είμαι από την στιγμή που θα βρίσκομαι μακριά σου, θα έχει πάντα σκοτάδι κι όνειρα που τα αφήσαμε στην μέση. 



Αντίο.




Freedom




















6 σχόλια:

  1. στις ανιδρασεις κλικαρα συναρπαστικο! τα ειπα ολα νομιζω! :)

    μπραβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πειράζει που δεν τα είπες.
    Δεν θα άλλαζε κάτι.
    Ίσως μετά να ένιωθες και ταπεινωμένη.
    Πιστεύω λέγοντάς τα σε μας
    να έχεις ήδη ξαλαφρώσει.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και δεν πειράζει, κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται την στιγμή που πρέπει να ειπωθούν και στον κατάλληλο αποδέκτη, από κάποιο σημείο και μετά είναι πολύ αργά για αλήθειες.. Ειδικά αν προορίζονται για ανθρώπους οι οποίοι δεν θα είναι ποτέ πραγματικά έτοιμοι να τις αντέξουν.

      Καλή δύναμη στην καταμέτρηση των ψήφων στο παιχνιδάκι με τις λέξεις να σου ευχηθώ κι απο'δω και μιά υπέροχη εβδομάδα! :)

      Διαγραφή
  3. απιστευτο..
    νιωθω μια πληρη και περιεργη ταυτιση...!
    ισως φταιει το οτι κραταω μεσα μου το ιδιο πολλα πραγματα που ξερεις σε κανουν να θες να φωναξεις...
    ενα μπραβο και στην επιλογη του τραγουδιου (λοβ μποφιλιου)
    καθως και της πλειλιστ (εξαιρετικη!)
    καλο βραδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες να με διαβάσεις και για όλα τα υπόλοιπα τόσο καλά σου σχόλια, είναι όμορφο συναίσθημα να διαπιστώνεις ότι με αυτά που γράφεις, πως μπορεί να αντιπροσωπεύεις έστω και στο ελάχιστο κι άλλους ανθρώπους, ακόμα κι αν δεν τους γνωρίζεις, νιώθεις λίγο καλύτερα από πριν. Τέλος, με αφορμή το σχολιό σου, μπήκα στον πειρασμό να κοιτάξω λίγο το προφίλ σου : ''Γιατι για να αποκτησεις το δικαιωμα, πρεπει να εισαι συνεπης στην υποχρεωση.'' δεν ξέρω αν είναι δικό σου, πάντως με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη! :)
      Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!

      Διαγραφή